söndag 31 juli 2011

Sista delen kök

Hej!
Tänk att det är redan sista juli idag, vart tog den vägen sommarmånaden den bara svissade förbi. Men vi har ju en härlig augusti kvar. Idag kommer sista delen av vår köks renovering som vi gjorde 2008. Idag blir det före och efter bilder.


Så här såg hörnet ut före:

Efter....

Diskbänkssidan före..

Diskbänks sidan efter:
tyvärr hade jag ingen bild på denna sida innan renoveringen:

så här blev det

på denna bild ser man också elementet som jag valde att måla i samma färg som väggen. Pärlsponts skivorna som vi har i köket satte vi också i hallen. Kommer troligen att ha (klicka gärna på länken) v-spont panelen (Liggande) i sovrummet fram över.

hejsvejs
kram Annika

lördag 30 juli 2011

Detalj bilder kök

Hej på er alla där ute, idag tänkte jag visa lite detalj bilder från köket.

här är fläkt röret jag visade förrut (ovan)
och så här blev det sen.
vi valde att ha utan på liggande golvsocklar

vid det inbyggda kyl ofrys behövdes det lite ventilation som vi löste på detta sätt, genom att borra hål.
här ser ni att vi satt panel ända upp itaket för att få den rätta inbyggnads känslan.

gammal ventil satt vi för att få ut värme som blir i skåpet ovan för ugnen.

strömbrytare i gammalstil Renova heter dom.

och så en lampa från gysinge byggnadsvård, glaskupa med poslinssockel.

vi ses snart igen
kram Annika

fredag 29 juli 2011

blandat!

Hej på er!
Ja så var vi hemma igen efter en mysig vistelse i Nora. Idag var jag också till både vårdcentral o röntgen med min onda fot, som tur var så var inget brutet, men vila o börja träna leden var rådet.
Sen körde sonen mej så vi kunde hämta hem vår lilla katt Ebba som har varit på sommar kollo, och hon hade varit såå snäll. Innan dess så hämtade han ut sitt körkort på posten .Sitter nu och kollar på olika webb butiker efter muffinsformar från Ib Laursen är så sugen att köpa sådana.

men kan inte bestämma mej för vilken färg, rosa,mint,syren eller grön eller kanske en av var.
köpte en söt kanna i onsdags i samma serie som formarna.
i rosa

kanske får den hänga här.

hittade en grå variant på krokar som jag köpte förrut, nu ska jag skaffa "nya" bräder o fästa dessa krokar på. Det får bli sådan bräda som dom ligger på. Kommer att bli perfekt till badrummet.
ha en fortsatt skön fredag kväll.
kram Annika

onsdag 27 juli 2011

Grattis!!!

Ett stort Grattis till min duktiga son som idag Äntligen fick sitt körkort!!!! det gjorde du bra
många kramar från mamma o pappa.

tisdag 26 juli 2011

kök del 5

Hej!
Det har varit lite dåligt med uppdateringen av köket men nu kommer det lite mer bilder. jag haltar fortfarande vidare med min fot blir det inte bättre mot slutet av veckan får jag nog besöka doktorn. Jag var aldrig dit förra veckan ville avvakta lite.

Här är iaf diskbänkssidan med luckor o här ser man lite av golvet vi la in som är ett klick golv i valnöt, tyvärr var det ingen bra kvalitet det tål inga stötar så vi kommer nog småningom lägga klinker i stället.
här har vi börjat klä väggarna med panelskivor i mdf ett super bra alternativ till trä.
sen så målade jag dom i en kulör som heter champinjon(svagt gul beige) från alcro


det blev ett litet utrymme kvar mellan skåpen så där satt vi dessa glas burkar från ikea perfekt att ha gryn o kaffe i mm.

mer kommer i morron
tjingeling
kram Annika

fredag 22 juli 2011

oväder!!Hej!
Vilket oväder vi hade i natt mellan 21,30-03 åskade o blixtrade det konstant, det var faktiskt lite kusligt. men nu har det dragit bort så nu får vi se om det blir mer ikväll. Tack o lov så gick inget sönder hos oss man har ju trots allt en hel del apparater. Snart ska vi ta oss till Västerrås där sonen ska göra teorin så nu håller vi alla tummar o tår.

Jag kom på att jag glömt visa mina nya stolskjolar som jagköpte för ett tag sedan.
dom är vita med grå ränder o kommer från Nyblom o Kollén , kostade bara 59kr st ett bra pris tycker jag, då mina vita kostade 149 från samma märke.
ha en bra dag på er
kram Annika

onsdag 20 juli 2011

Ängel o olycka!

Hejsan på er!
Nu har jag tagit kort på min ängel som jag köpte härom dagen den är 48cm hög o jätte tung , just nu står hon på mitt symaskinsbord men vi får se var hon hamnar.


Igår hände det igen jag halkade i gräset och stukade min fot så nu har jag rejält ont, så imorron blir det nog ett besök hos doktorn, så nu får maken hämta upp kryckorna igen.
kram på er där ute o ta det lugnt.
Annika

tisdag 19 juli 2011

kök del 4

Hej!
Passar på att skriva lite mer om köket idag mellan regnmolnen o solen. Igår tog vi en sväng till Karlstad o gick lite på stan där, det fanns många mysiga affärer. Köpte en stor ängel i betong och fusk sparris,chili som jag ska ha i köket på min våg, bilder kommer imorron. Nu åter till vårt kök som jag har berättat om som vi renoverade 2008.lite loppis fynd på plats.Efter mycket om och men så blev det ikea luckorna Lidingö som pryder skåpen, vi hade först anlitat en lokal kökssnickeri för luckor, men när vi fick offerten ändrade vi oss, 47.000kr för bara luckor o handtag var lite väl dyrt tyckte vi så det fick bli ikea, och jag är jättenöjd med de luckorna. en dag kom jag på att jag skulle ha spetstyg på vitrin luckorna så det var bara för maken att ta fram borrmaskin o hjälpa frun. Det blev mer harmoniskt intryck.
här var vi tvungna att lösa utblåset till köksfläkten, eftersom den från början satt på andra sidan köket, så fick det bli sådana här rör. Som jag sen målade i sammafärg som väggen.
Hittade inte bilder på skåpen vi diskbänken i min dator, kan hända att dom ligger i den andra så jag får leta imorron när vi kommer hem, men här ser man lite av överskåpen, ni ser även att vi har börjat klä väggen med något............
kram Annika

söndag 17 juli 2011

så söta

Hej !
idag har solen varit framme på förmiddagen, så vi passade på att sola lite innan molnen kom, sen tog vi en cykeltur till stan, och där hittade jag dessa söta muggar som har en liten fot (nya)var bara tvungen att ha dom.


köpte 2st kanske skulle jag köpt 2 till ??? får se hur jag gör

klicka på bilden så ser ni bättre.
kram Annika

lördag 16 juli 2011

Loppistur

Hejsan!
idag har vi haft mulet hela dagen, men inte så kallt ca 18g. Vi passade på att göra en liten bil utflykt och besökt div olika loppisar och ett litet ost mejeri . Först var vi på ett stort bokloppis där vi köpte lite semesterböcker vi fick en hel pappkasse full för 200kr.


Där hittade jag ett häfte från National gallery of art Whasingthon för 20kr. så häftiga bilder på det tavlor som fanns där, häftet är från 1956, bilderna på högra sidan är löstagbara.


på ett annat ställe hittade jag dessa små tavlor som jag ska byta ut bilderna på. för 40kr.


och så en hörnhylla för 60kr som ska målas.
nu ska jag softa lite och läsa lite inrednings tidningar.
kram Annika

fredag 15 juli 2011

Regn hos mej och del 3 i kök.

Hej!
ja det är vad vi har haft idag regn,regn. Då har jag bara latat mej läst och surfat på datorn och sorterat bilder på datorn. I onsdags var vi till Örebro då sonen gjorde sitt andra teoriprov , men det fattades ynka 6 rätt från godkänt, så nästa test blir i Västerås nästa fredag.
Hållar alla mina tummar då!!!

Så ligger dom äntligen på platshörn skivan var det lite speciellt med då den är gjord i ett stycket vilket inte är så vanligt i granitbänkar,vi valde också att ha profilfrästa kanter, min käre make skulle också ha ett hål i skivan där det skulle bli ett knivställ (det syns på hörn skivan).

här har det börjats med kaklingen, det fina höganäs kaklet Biselado i vitt. det passar iden lanliga stilen som vi ville ha i köket.
det gäller att skydda skivan.
här tar jag bort lite kakelbruk.
maken i full aktion.
Hörnan klar ,sen ska det upp en kantlist mellan kakel o överskåpet.
och andra sidan klar.
som ni ser har inte luckorna kommit på plats det visar jag i nästa inlägg.
ha det bra
kram Annika

onsdag 13 juli 2011

Kök del 2

Hejsan dax för del 2:
Här ser ni nu motsvarande vägg som vi sen kommer att ha vårt barbord, det här är skåpet som ska stå vid diskbänkssidan, där såsmåning om ugnen hamnar och micron.


på den här bilden har vi fått dit högskåpet och tagit bort gamla click golvet. sen är det dax att ta bort diskbänken, för här ska det på en svart granit skiva även till hörnet.som nu börjar ta form ugnen sitter bara där till fälligt, vi använde oss av ikeas skåp stommar faktum, i hörnet har vi sned sågat två skåp för att få maximalt med utrymme. Och nu började också ett nogrant mätande för hur stora bänkskivorna skulle vara.
och här har nya diskbänksskåpet kommit på plats.
en rörig hall med den gamla inredningen...
nu har de stora tunga skivorna kommit in, men det var ingen lätt historia dom väger massor, och vilken tur vi hade den långa skivan gick in i hissen precis. Det hade ju varit en hitt att transportera den 6 våningar upp i trappor.
tjingeling så länge!
kram Annika