äntligen ett svar


Hallå på er!
Hoppas att ni inte har regnat bort, för usch vad det har regnat denna vecka och igår när jag åkte hem så började det att snöa så nu ligger det lite vitt på marken. Igår fick jag äntligen en tid hos doktorn för att kolla upp min smärta under armhålorna, han kom fram till att jag hade något som hette Tietzes det är nämligen detta
Tietzes syndrom är en sjukdom som orsakas av inflammation eller svullnad i revbensbrosken, den del av revbenen som ligger närmast bröstbenet. Revbenen utgår som bekant från ryggen, största delen av dessa är ben, men den sista delen, några centimeter lång, utgörs av brosk. Dessa broskdelar kan bli inflammerade och eller svullna, och orsakar då påtaglig smärta. Smärtan kan vara svår, och påminna om smärta utgående från hjärtat eller matstrupen, och smärtan kan därmed föranleda långt gående undersökningar och onödig medicinering.

Jag har inte haft så ont i själva bröstbenet utan mest på sidorna av revbenet och främst vänstersida. Så jag fick 3 st kortison sprutor i bröstkorgen där det ömmade väldigt när han tröck. Tydligen så kan det ta  allt från några månader till ett år innan det läker ut. Men det är ju skönt att ha fått ett svar på min smärta. Igår kom maken hem en dag tidigare från Italien än beräknat så nu ska det bli så skönt att få ha honom hemma efter denna intensiva jobb höst som han har haft.
Ska även ta mej i kragen och plocka fram adventsljusstakar/ stjärnor i morron, och tänka ut hur adventsljus ska se ut iår.
Nu känner jag att det är dax för frukost och snart avresa till jobbet.
Önskar er alla en skön torsdag
kram Annika 

Kommentarer

 1. Hej!
  Stackare!
  Tänk att det finns så många ovanliga sjukdomar.
  Duktig doktor som förstod vad det var för fel på dig, så du får rätt behandling.
  I natt fick vi lite snö.
  Det blir lite mysfaktor till Advent!
  Kram Anette

  SvaraRadera

Skicka en kommentar