Inte hela sanningen

Hej!
Idag har jag haft min första semesterdag och vädret kunde väl ha varit lite bättre, som det är nu så är det sol ena stunden för att i nästa spöregna en typisk svensk sommar. Men då kan man passa på att ha tvättstugan och städa istället. Såg här om dagen att räkneverket slagit om till 400 tusen och det är väl kul, men som jag sett så har fler än jag nog råkat ut för nån dator som står och skickar ut olika kommentarer, har just sett att det var över 22 tusen i skräpposten på bloggen så det blir mycket att radera. Därför har jag nu blivit tvungen att ändra så när ni kommenterar som måste man slå en siffer kod.  Hoppas att ni inte drar er för att kommentera. Dom här goda pajerna gjorde jag på midsommaraftonen och den blev en klar succé.

receptet kommer här: 8 portioner
 • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
 • 150 g smör
 • 300 g digestivekex
 • 1 l jordgubbar
 • 1 1/2 dubbeldaim (à 56 g)
 • 3 dl vispgrädde

Så här gör du

 1. Kolakräm: Lägg burken med sötad kondenserad mjölk oöppnad i en stor kastrull. Häll på vatten så att det täcker och lite till. Låt småkoka ca 2 1/2 timme utan lock, se till att vattnet täcker hela tiden. Fyll annars på efter hand.
 2. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten. Låt svalna helt och öppna därefter burken. Den kondenserade mjölken har nu blivit till en kolakräm.
 3. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie.
 4. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
 5. Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset.
 6. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.
 7. Vid servering: Toppa med jordgubbar och resterande daimkross.
 Jag använde mej av denna färdig kokta karamelliserade mjölk kram Annika

Kommentarer