söndag 15 mars 2015

En nykomling


Hej på er!
Hoppas att ni har haft en skön vår helg och njutit av solen, själv har jag legat sjuk sen i onsdags kväll dunder förkyld,lite feber och helt utslagen men nu börjar det vända iallafall. Vilken dag det var igår  med melodifestivalen där RÄTT låt vann :). Men största var nog att jag på kvällen blev gammelmoster för 4:e gången åt en lite tjej som fick namnet Stella och ett stort grattis till de fina föräldrarna Sarah o Kim. Alltid lika roligt när det kommer små bebisar in i familjen och i maj är det dax igen då ska min andra syster dotter få sitt andra barn.
Men nu till nått helt annat jag har sedan ett år tillbaka velat ha ett par skålar från Rice men de färger dom hade då var inte i min smak men nu har jag fått hem ett par som jag gillade, passade även på att beställa nya muggar o en flaska för vatten eller mjölk så nu kan vi åka på picnik.

Nu längtar jag verkligen efter att få göra lite vår här hemma köpa lite påskliljor, trollhassel och påskpynta. Hoppas på att jag ska få lite mer ork nu när min förkylning börjar släppa så i slutet av veckan kanske det piffas lite. Nu ska jag mysa lite under en filt och en kopp kaffe innan det är dax att sova.
Kram Annika

onsdag 11 mars 2015

Moodboards

Godmorron!
En underbar solig morgon har vi här idag och det är redan onsdag . Jag har fortfarande ont i halsen och snorar och känner mej allmänt hängig men det bryter inte ut ordentligt så det är bara att ta några ipren och snart åka till jobbet. Som ni kanske vid det här laget vet så pluggar jag ju inom inredning på distans och är snart klar med min grundkurs  och just nu håller jag på med Moodboards o kollage och tänkte här förklara för er som inte riktigt vet vad det är för nått. Idag visar jag moodboards.

Moodboard
Är en sammanställning av de intryck och ideer som en inredare får av det projekt som ska utföras. En samling bilder av färger,texter,foton och prover av tex tapeter o tyger för att beskriva en känsla eller stämning iden inredning som man vill skapa. Detta är det första man visar för kunden.
jag har i denna kurs gjort 2 st och håller nu på med en tredje.

ett i New England stil
En med New york känsla
Och nu håller jag på med denna som ska förmedla en känsla av ett dröm sovrum
Har klätt hela kartongen med spetstyg och ska sätta dit bilder senare. På en moodboard visar man inte de exakta möblerna man ska ha utan här är det bara en massa härliga bilder.
Ha en super skön onsdag nu.
kram Annikasöndag 8 mars 2015

Vår sol


Godmorgon!
Och grattis alla tjejer på vår dag, solen skiner från en ljusblå himmel och det känns i luften att våren är på gång det ska ju bli över 10 plus grader nu fram över det gillas. Den gånga veckan har varit mycket jobb o lite övertid plus att jag på kvällarna har försökt komma igång med mitt pluggande, håller just nu på med ett moodboard och ritning över ett dröm sovrum det blir mycket letande i tidningar och på nätet efter bra bilder att använda. i torsdags började jag känna av att en förkylnings bacill började ge se till känna extra trött och i fredags började halsen svida o huvudvärk. Så nu i helgen blir det mycket vila och lite lätt pyssel. Igår kom äntligen gardinerna upp i matrummet efter att ha varit utan i 2 veckor och den nya gardin upphängningen är på plats.

vajrar från ikea
förrut så satt den gamla stången precis vi taklisten så nu har vi fått ner den lite till och ovanför ska vi sätta lister och en mdf skiva som vi gjort på andra sidan rummet.

så här ser det ut idag

och så här ska det bli med över kanten
Igår så pimpade jag om en ljuslykta från Rusta och gjorde om den till en fönsterlampa istället, super enkelt tog bort ljushållaren i botten och satte en lampsladd där istället och nu blev den en DIY orientalisk lampa med ett mysigt sken.
Lyktan (lånad bild)
kvälls bild

dagsbild
även sladden är från Rusta och är en svart textilsladd. Idag ska jag fortsätta och plugga lite och njuta av ledighetn och vila så jag är pigg till morgondagens arbete.
kram Annika

söndag 1 mars 2015

Första vår månaden

Äntligen så är mars här och den första vår månaden, januari och februari bara försvann och vi slapp större delen av vintern eftersom vi var på resa i 3veckor. På tisdag är det en månad sen vi kom hem och det tog över en vecka innan jetlagen försvann men sedan ett par veckor är vi i fas igen. Det har varit lite dåligt med uppdateringar men jag hoppas att det ska bli bättre nu. Den gångna veckan har vi haft det lite rörigt här hemma då det var fönster byten i vår lägenhet, det skulle plockas undan från fönstren och flyttas på möbler men nu är alla fönstren och balkongdörrar bytta och det blev en enorm skillnad på komforten inget drag och så tyst det blev. Imatrumet blev det lite mindre glasyta men det gör inget då vi har 3 stora fönster, dessutom så måste vi tänka om vad gäller gardinstänger då vi inte kan ha fästen vi inte kan ha fästen brevid fönstret längre,men nu kommer mina gardiner inte att se så korta ut trots längder på 250 cm, för vi kommer att kunna sänka dom med ca 20 cm. Här kommer lite före och efter bilder på matrum och kök.

Man ser skillnad på blomkrukorna som nu knappt syns över kanten.

en gammal bild på matrummet
ny bild
Idag ska jag fortsätta att städa och sätta upp gardiner det blev ganska dammigt och smutsigt när dom höll på. Sen ska jag njuta lite av att det är söndag innan en ny arbetsvecka drar igång.
kram Annika