fredag 22 maj 2015

Tiden som försvann


Hej på er!
Just nu känns det som om tiden inte riktigt räcker till, det är jobb o plugg som upptar min tid mest nu så veckan som gick har jag pausat i pluggandet och försökt att njuta av våren som tyvärr har kommit av sej lite. Förra helgen var det ju långhelg med 4 dagars ledighet som jag och maken tillbringade i Stockholm på kurs och där träffade vi många trevliga människor. Det blev lite promenader och goda restaurang besök också.
Däruppe skulle man bo

våra skuggor

vacker stad

Imåndags så bakade jag dessa rabarberpaj av rabarber som jag fick av en jobbar kompis det blev så himla gott. Förra onsdagen så kom förresten vårat köks golv från Forbo så i helgen ska vi lägga golv i köket ska bli spännade och se hur det blir. Jag var tvungen att provlägga ut några plattor :)

Vi har även gjort klart listen över matrumsfönstret nu så det går framåt med mina projekt, men i och försej kommer det nog inte ta slut heller då jag hela tiden kommer på något nytt att göra här hem. Nästa på tur står målning av hall, tapetsera och måla sonens rum, måla ett plåt skåp bland annat.
Men nu ska jag njuta av att det är FREDAG :)
kram Annika

söndag 3 maj 2015

En skön helg

Godmorron!
Här är man uppe med tuppen som vanligt, eller rättare sagt med katten som väcker mej kvart i 6 varje morgon. Det ser ut som om det blir lite sol idag efter några regniga dagar. Vad skönt det har varit med lite långhelg har hunnit med en hel del pyssel här hemma i lagom lugn takt. Ifredags var vi ju på knytis på kvällen och träffade bästa gänget, vi hade fått olika uppgifter till delade några skulle göra förrätt, varmrätt och efterrätt vi fick lotten för drink med till tugg.

Baconlindade dadlar m chevre

Gurka med ostkräm valnöt
Och till detta hade vi en magnumflaska med bubbel som jag glömde fota, till förrätt fick vi en fräsch räkcoctail med gott bröd, varmrätt en super mör och god oxfile med potatisgratäng o rödvinsås, desserten var en urgod choklad kaka med hallonsås och inte nog med detta så blev det äppelpaj till kaffet så snacka om att magen stod i 7 hörn. Efter en trevlig kväll var det dax att bege sig hemåt runt 1-tiden och då var man ganska trött efter en arbetsvecka. På fredagen så blev det lite små pyssel här hemma jag målade klart lister till matrummet som kom upp på eftermiddagen så nu har maken spacklat skarvarna så ska de vita listerna upp.
ena sidan av fönstret med den målade brädan på plats
Och andra sidan
så här såg det ut innan
Igår blev det plantering av mina kökskryddor som ska stå på min nya hylla på balkongen, Rosmarin på stam,timjan,basilika, mynta och citron basilika.
 Lådan som står längst ned betsade jag härom dagen med en bets som jag även har använt till vår sänggavel och som heter drivved så härsåg lådan ut innan och kommer från Ikea.

Idag ska jag forsätta att sy gardiner till matrummet ,satte upp nya tyger på vår sovrums vägg så nu är det lite ljusare inne vår kammare bilder kommer i morgon ska även sätta mej ner och plugga en stund med min sista lektion som nu är ett låsas kund uppdrag med inredning av 5rum med tillhörande ritningar , möblering,kollage, moodboard mm så det är lite att bita i. Efter det tar jag sommarlov från pluggandet o startar upp i augusti igen med fortsättnings kursen och hoppas blir färdig certifierad inredare & homestaging konsult till jul.
önskar er alla en skön söndag.
Kram Annika