söndag 21 juni 2015

komma in i garderoben :)

Hallå på er!
ÄNTLIGEN så har vi lite sol efter flera dagars regn, men ingen värme precis. Maken och jag tog en cykel tur ner på stan och det blåste kallt men en glass går ju alltid ner, det blev min nya favorit kokos kulglass. Efter vår cykel tur så känner jag att min värk i kroppen inte var helt borta men jag hoppas att det snart går över. Som jag skrev igår så skulle jag ju visa vår ändring i vår pax garderob och vi klev in i den istället för ut ;). Det hela började med att vi skulle röja kläder i vår garderob när jag kom på att vi skulle kunna ha en varsin sida som ett litet kontor i compact living stil. Och den ideen  tände min make på direkt, så det blev en liten omfördelning av hyllor/lådor också även kläder så nu fick jag rensa ut en hel del.

Garderobsväggen o makens sida

min sida
 garderobsväggen är 3m och har skjutdörrar så vi kan inte sitta samtidigt men så skönt att slippa ha grejer ligga framme.
omfördelning av hyllor o lådor, maken fick trälådor på sin sida och jag dom vita.

Makens sida klar

och så här blev min sida :)
Det var allt för idag vi ses snart igen.
Kram Annika


lördag 20 juni 2015

Mina stuckaturer

Hej!
Hoppas att ni inte har regnat bort i midsommar, här har vi mest varit inne jag har tagit det väldigt lugnt har och är så himla trött och verk i hela kroppen så det är tur att man har lite lång helg. Igår så små pysslade jag med lite av varje målade klart mina stuckaturer.
så här såg de ut innan:

Med lite färg blev det så här, jag har målat i samma färg som väggen har där de sitter.
 Denna sitter i matrummet
Vägg färgen är Nektar från alcro  
den lilla är målad i muskotnöt lady juton
tavel hyllan med batteriljus sitter under stuckaturen
Detta sitter i sovrums delen jag fick också upp mina ljuslyktor som är i lite rostigt stuk och även där har jag batteriljus, för det är ju tyg tak i sovrummet och jag törs inte ha levande ljus där.


det sitter på varsida om sänggaveln
I morgon ska jag visa hur vi har pimpat om våra pax garderober.
kram Annika

fredag 19 juni 2015

Midsommar


Hejsan!
Redan midsommar och fortfarande så har inte sommaren kommit igång riktigt än. Och idag är det bara regn,regn så vi tar det lugnt här hemma och firar lite med god midsommar mat och en rabarberpaj till efterrätt blir det. I tisdags blev jag äntligen klar med min kurs så nu har jag tagit lite sommarlov från det och startar upp till hösten igen,

5 st produktlistor

5 st kollage o ett moadboard

1 av 5 ritningar

Packat o klart

och på tal om höst så var jag och hälsade på min nya förskola som jag ska börja arbeta på efter semestern. Det är en liten 2 avdelnings fsk med ca 30 barn och det kändes jättebra från första stund. På mitt nuvarande jobb har vi haft några jobbiga veckor med att packa ner allt inför flytten nu på måndag och igår var jag ganska trött och mör när jag kom hem vi 18 tiden så idag tar jag det lite lugnare. Nu ska vi ta och börja med maten sill, gubbröra, jansson, rökt lax och grillat mums.

Önskar er alla en skön midsommar trots regn.
kram Annika

måndag 8 juni 2015

mycket som händer...

Hejsan!
Tänk att det redan är juni, men tyvärr ingen sommar värme än men hoppas att den kommer snart. Nu är det bara 4 veckor kvar att jobba men vi försöker att ha lite semestermood är hemma med att vara uppe längre på kvällen. För några veckor sedan så la vi in det nya golvet från Forbo i köket och det blev en väldig skillnad så mycket skönare att gå på och det matchar så bra med väggarna.

det gamla golvet


första raden lagd
klart
Lägg till bildtext
Just nu håller jag på med att måla kvartslister som ska ligga mot golvsocklarna, och även mina nya takstuckaturer som ska få ett annat användnings område.

Och jag har fortfarande inte gjort klart mitt pluggande men hoppas på denna vecka hinna slutföra det och ta lite paus och njuta av sommar o semestern. Vi kommer att vara hemma denna sommar förrutom en vecka i mysiga Nora.
Önskar er alla en skön måndag kväll.
kram Annika