lördag 25 juli 2015

Loppis fynd mm


Hejsan!
Tänk att man redan har avverkat halva semestern och sommaren har inte kommit igång än kallt,regn och blåst mest varje dag, detta väder gjorde att vi åkte hem några dagar tidigare från Nora förra helgen. Så nu är vi hemma och gör små utflykter mm och turistar i vår fina hemstad istället. Nu i veckan så gjorde jag klart dynan till min kontorsstol målade med chalk paint french linnen och satte på en schablon och sen på med ett lager wax och ytan känns som galon nästan.

Före
efter

texten täckte inte helt
Idag blev det även en lite loppis tur till ett favvo ställe här hemma öppen hand, och där hittade jag dessa grejor en serveringsvagn som jag ska måla och ha som soffbord, ljusstakar i smide som jag ska spray måla i mässing eller koppar.

serveringsvagn för 170kr
ljusstakar för 20kr st i smide
en liten silver kupol till smör eller salt
nu ska jag ta och fixa lite här hemma med stryktvätten och så är det dax för att börja ta sej an nästa projekt som vi ska börja med denna vecka, fortsättning följer.................
Kam Annika

fredag 17 juli 2015

1 vecka och 2 ettor

Hallå på er i sommar Sverige!
Sommar o sommar vissa dagar 14grader regn, vissa sol och då kan termometern visa 22. Jag har nu avverkat en vecka på  semester och vi är för närvarande i Nora och bara slappar och har det bra, man kunde ju önska varmare väder men mellan varven kan man njuta av lite sol. Jag har gjort lite inköp nu när vi har varit här och bland annat hittade jag denna skulptur när vi var på Nobel museet i Karlskoga i dag .
kostade endast 95kr
  Vad gör vi anars då på semestern ja läser böcker, tidningar och så pluggar jag lite extra med 2 andra kurser en att förändra upplevelsen i rummet och en om inred med tids typiska tapeter. När vi kommer hem ska jag ta mej an sonens rum och hallen det blir att måla och tapetsera så då kan det få vara dåligt väder. Sak även hinna med en systerträff och en träff med mina "gamla" kollegor. Och så ska jag inviga mitt nya våffeljärn som man kan göra stora härliga belgiska våfflor med.
Men man måste ju även hinna med ett besök på Skärgårdsvåfflan som ligger så fint vid havet i Oxelösund :)
Och idag är det ingen vanlig dag utan idag blir våra tvilling barnbarn tjejer hela 1år tänk vad tiden går fort och om en månad fyller deras stora syster 3 år.


Nu gott folk ska jag gå ut i solen och njuta en stund.
kram Annika

söndag 5 juli 2015

Snart semester


Hejsan!
Vilken härlig sommar vecka vi har haft kanske lite väl varmt då jag fortfarande jobbar, men nu har jag bara en vecka kvar att jobba sen väntar 4 veckors semester och vi har inte planerat s mycket endast att vi ska till Nora i 10 dagar sen får vi se vad det blir. Som sagt denna vecka som gick har jag varit helt slut efter jobbet och svettig så det kan bli skönt om det kommer lite svalare luft nu. Annars har det väl inte hänt så mycket här hemma vi har i coh försej fått dit lister vi köksgolvet och det blev lite skillnad.
vi satte dit kvartsstavslister utan på sockeln
Så måste vi hitta en tröskel som passar också. Förra fredagen tog jag och maken en tur till stockholm eftersom jag var ledig vi gick på fotografiska men jag blev lite besviken faktiskt , djur bliderna var fina men Zorn utsällningen var inget speciellt. Men jag köpte med mej en plansch som vi båd gillade och som ska sitta övanför teven i tvrummet.

Den ska sitta på en vit tavellist. På vägen hem passerade vi ikea och där blev det lite shopping bla en svart ram till min plansch och en utdragbar låda till mitt lilla kontor, och så fick vi varsin lamplist till våra kontor.

perfekt låg låda för mina ritningar och moodboards.
Jag har även satt upp ett spesttyg som döljer lite av lådorna. I fredags var jag en sväng till Karlssons och där köpte jag mej en sommar present till mej själv ett stort fat att ha tex sallad på.
på detta fat kommer många läckerheter att serveras
Igår var vi på sommar fest i mina föräldrars sommarstuga och grillade , spelade ett nytt sorts kubb och det var riktigt skönt att vara där då det fläktade så skönt från sjön.
 
Ett smultronställe

Detta är rena barndomstället för mej här har jag tillbringat alla mina somrar som barn och även våra barn har tillbringat många somrar här då vi hyrde ett av husen som ligger på tomten, detta hus är ett gammalt soldattorp från 1800talet och här bodde min pappa sina första år och även min syster när hon var liten. Bonus är att det ligger vid sjön också.
Nu ska jag ta tag i lite sysslor här hemma och njuta av solen.
Önskar er alla en fin sommar söndag
kram Annika