torsdag 27 augusti 2015

ÅterbesökHEJSAN!
Allt bra med er ? här är det bara bra har varit hemma 3 dagar för att jag har haft ont i hälen som visade sej vara en inflamation hälsenan och en blödning på sidan av hälen, jag har haft ont i ett par veckor men i fredags när jag skulle kliva av tåget i stockholm så kunde jag knappt stödja på det och så var det till o från hela helgen så det blev ett besök på VC på måndagen och kortison spruta. Igår var det dax för återbesök hos vetrinären för denna lilla dam.


nån som inte tycker att detta är så kul, men artrosen såg bra ut vi ska fortsätta ge medicin för det, däremot så var sköldkörtel provet fortfarande för högt, erkände att jag fuskat lite och gett henne kokt fisk ibland så nu får hon bara äta specialmaten en månad till och så nytt prov. Det värsta är att jag för några årsedan avslutade djurförsäkringen ilket jag ångrar nu ett sånt besök vi gjorde igår gick på 1900kr :(. Och måste vi börja med cellgifttabletter ska vi det var tredje vecka för att ställa in medicinen vilket jag är tveksam till isåfall kör vi med kosten iallafall hon är trots allt 15 år.
Nu närmar vi oss helg igen och då ska sonen flytta in i sitt rum igen ÄNTLIGEN efter 5veckor så får jag kanske tillbaka mitt matrum. Nu ska jag snart gå till sängs för klockan ringer 05,00 imorron börjar jobba kl 6.
kram till er
Annika

fredag 21 augusti 2015

blir inte alltid som man tänkt!


Hej!
Vilket sommar väder vi har haft hela augusti så underbart att vi tillsist fick sol o värme. Nu är det ju ett tag sedan jag skrev sist och nu har jag börjat jobba igen på en ny förskola vilket är roligt men vad trött jag har varit om kvällarna mycket nytt att ta in så här i början men det kommer nog att bli bra. Jag har så smått börjat titta lite på mitt pluggande också men jag tänker ta det lite lugnt nu ibörjan eftersom jag vill göra klart lite projekt här hemma så jag kan släppa fokus på det sen och bara koncentrera mej på pluggandet, sen är det ju så att jag jobbar lite fler timmar nu och har senare dagar så jag måste planera in min pluggtid på ett annat sätt nu.
Sonens rum har vi fått tänka om lite i, jag målade 3 väggar i färgen pastell från alcro vilket blev jättebra tackvare att vi satt upp covertapen, men när vi så i helgen skulle sätta upp fototapeten så gick det sämre den var så känslig för märken vi råkade lägga ett vattenpass på och det blev svarta streck, sen när vi satt upp första delen veckade den sej och det gick inte att få bort . Kvalitén kan liknas med omslagspapper och inte som tapet så den åkte i soporna :(

så här såg den ut

Så nu har jag målat den väggen med så det får nog bli lite tavlor istället på den väggen, även golvlisterna är på plats. Sonen och jag var en sväng i förra veckan till Bauhaus och köpte taklister o en heltäckningsmatt i mörkblått så jag hoppas vi får ordning på rummet nästa vecka nångång.

taklist som man kan lägga en ljuslist i

mattan 
Hoppas snart kunna visa slut resultatet. Och som ni kanske kommer ihg så var jag ju iväg med min lilla kisse Ebba till vetrinären för några veckor sedan för sitt haltande ben och det tog nästan 2 veckor innan hon blev bättre nu går hon nästan som förrut man kan se lite hälta men hon har blivit mycket piggare o lagt på hullet, så på onsdag ska vi tillbaka och se om det räcker med kost omläggning.

Ebba
Nu ska jag ta och fixa lite här hemma och se njuta av en ledig helg .
kram Annika

måndag 3 augusti 2015

Sista semester veckan


Tänk vad fort veckorna går när man är ledig, jag är nu inne på min 4:e semester vecka och nästa vecka börjar jag på min nya arbetstplats. Men nu när solen och värmen har kommit så ska jag njuta mellan renoverings projektet i sonensrum. Vi har spacklat o slipat flera gånger men nu kommit fram till att använda oss av renoveringstapeten easy cover. Så idag började jag måla elementet i samma nyans som det ska bli på väggen.
jag har även målat det röda plåtskåpet från ikea i en grå färg från hammarlack, blev himla nöjd även om det fortfarande luktar om färgen.
Så imorron så börjar jag nog med tapeten är så sugen på att få det klart i rummet, men först ska det som sagt målas, tapetseras och måla golvet så det tar nog sin tid.
I onsdags var jag till vetrinären med min lilla katt Ebba som har haltat på sitt bakben nästan 2 veckor.

Ebba

ebba på röntgen
Det blev ca 4 tim där eftersom det var många akutfall som ko men tillslut var det vår tur, det klämdes och kändes på bak benet och man konstaterade att det var artros i båda knäna o inflammation i det onda benet, sen skulle det tas blodprov som inte var så poppis men det gick tillslut. Efter det var det röntgen oxå för att se att det verkligen var artros det tog ett bra tag innan den lugnande sprutan började verka. Fik oxå veta att hon hade struma (hög sköldkörtelvärde) så nu är det specialmat och medicin som gäller. Jag hoppas att medicinen börjar hjälpa snart för nu hoppar hon på tre ben men det kunde tydligen ta 7 dagar innan man kan se en bättrig, det gör så ont i matte hjärtat att se att hon har ont. Som ni kanske har märkt så duggar det inte tätt med inlägg här på bloggen det beror mycket på att jag mest gör inlägg på instagram där jag finns  Här.
Nu ska jag njuta lite av den fina sommar kvällen.
kram Annika