onsdag 23 december 2015

Dan före doppare dan

Hejsan!
Hur har ni det i julstöket? Här hemma har vi hållt på hela dagen med jansson, inläggning av sill, saffrans clementiner , bakat frukt o nöt bröd ala ernst mm . Julkklapparna är inhandlade o hemmet jul städat. Morgon dagen firar vi med lillafamiljen och på annandagen kommet de stora barnen o barnbarnen samt mina föräldrar. Jag har också målat o vaxat vårt nya soffbord som jag ska visa nån annan dag här på bloggen. Så ska jag själv klart njuta av min ledighet o bara ha det bra.
Nu ska vi snart ta o prov smaka julskinkan o titta på uppesittar kväll på tv.
Ha en mysig kväll alla där ute.
Kram Annika

måndag 7 december 2015

En hall i förvandling

Här kommer nu lite bilder på hur vår hall har ändrat skepnad under de snart 8 år som vi har bott i vår lägenhet.
ca 8 år sen


ca 1 månad sen

idag
Andra vinklar.

nu
vägg mot köket då

nu
toa dörr o förrådsdörr då

nu  
Visst är det kul med före och efter bilder.
Önskar er en skön start på den nya veckan.
Kram Annika

söndag 6 december 2015

Andra advent


Hejsan!
Idag är det ännu en stormig dag och men vi har tur som haft el hela tiden , några här i stan har råkat ut för långvariga strömavbrott. I fredags kväll när det blåste som värst så lossnade flera plåt bitan från grannhuset och eftersom vi bor i ett 6vånings hus är det lite läskigt men ingen kom till skada. Ihelgen har jag pyntat klart julgran och satt ut några få tomtar och igår blev det lussebullsbak.

mumsig
Granen pyntad
 Iår blir det lite tomt under granen då denna lilla goding brukade ligga där under och kanske drömde om sin tid som ute katt.
Finaste Ebba

miss you :(
Nu ska jag forsätta att plugga en liten stund till innan det blir kväller.
kram Annika


fredag 4 december 2015

Full storm


Hejsan mina vänner!
Vilket ruskväder vi har här det blåser fullstorm och det regnar så jag är glad att jag slipper ge mej ut, hoppas att det går bra för maken som är på väg hem från Danmark. Själv har jag varit ledig tor o fredag då jag har passat på att plugga så nu är jag igång efter en seg höst. Och till våren komer jag att vara ledig en dag iveckan för att plugga. Hade planerat och ta en ensam weekend i Norrköping för att plugga men det blev ändrade planer.
Förra helgen kom så äntligen skohyllan och hatthyllan på plats är så nöjd det ser verkligen ut som om det är platsbyggt.
Före:
en gammal bild men här ser man gamla hyllan
Efter:

Kom på att jag ska leta efter några hattaskar att förvara lite vantar mm, men sålänge får jag använda de gamla korgarna sålänge. Ihelgen så kom sprayfärgen fram igen och mina smides ljusstakar fick nytt liv.
denna blev kopparfärgad
den här blev fin i mäsing
Och den blev också årets adventsljusstake. Nu i helgen blir det lussebak, granklädning, julpynt och plugg för min del.Hopps att ni får en skön fredags kväll med eller utan ström.
kram Annika