lördag 31 december 2016

Gott nytt år

Hej!
Så var det årets sista dag här och så även vår sista dag här på Malta för idag blir det hemfärd. Vi har haft 2 underbara veckor här nere , de första dagarna hade vi lite blåst o regn/mulet men sen kom solen och vi fick ca 20 grader varmt som en tidig svensk sommar, kvällarna här är lite svalare så då behöver man en tjockare tröja. Vi har hunnit med att besöka några fina platser som Gozo,Marsaxlokk och Valletta. Och att ta sig runt här på ön med buss är både lätt och billigt det kostar 1,50 euro och bussarna går ofta. Men nu ska vi packa det sista äta frukost och börja hemfärden mot Sverige, väl hemma runt 20,30 ska vi bara hem och svida om för att hinna fira lite nyår med bästa vännerna ikväll.
Så nu önskar jag er alla ett riktigt gott nytt 2017 så ses vi nästa år här på bloggen.
kram Annika

lördag 24 december 2016

God Jul!


Hej!
Så har vi då julafton idag, men det känns mer som midsommar afton om man tänker på det väder som vi har här strålande sol och 20 grader varmt. Så underbart att slippa grå Sverige ett tag och få ladda batterierna lite. Idag blir det en tur till Valettta ikväll för att se juldekorationerna på kvällen. Igår var på på ön Gozo som var helt fantastisk på alla sätt och vis, så dit vill jag åka flera gånger.

Hoppas att ni alla tar det lugnt med julmatt och julgotter nu i juletider.
kram Annika

God jul önskar jag er alla

tisdag 20 december 2016

Sol och värma i december


Hej!
Ja nu har vi äntligen fått sol och värme idag här på Malta 20 grader varmt som en svensk sommar, så skönt att kunna gå i t-shirt och shorts och känna sommar värmen. Imorse tog jag och maken en lång promenad och åt en frukost på stan, så härligt att bara flanera och inte behöva passa tider och måsten utan bara vara.
en duva som hittat ett bo i muren


Vid lunch tid tog vi båten över till Valetta en helt fantastisk stad som andas historia och kultur, med smala gränder och hus i sand stens färger. Där intog vi vår lunch jag åt en super god pasta med lax och scampi och ett glas rött till. Nu är det kväll här och vi slöar på hotellet ikväll blir det fisk till middag om en stund och sen blir det nog en tidig nattning för oss.
kram Annika

En del av Valetta


måndag 19 december 2016

Snart Jul


Hejsan där ute i julstirret!
Insåg just att det var såå längesedan som jag var här inne och skrev något, varken tiden eller lusten har inte funnits där fullt ut, men jag har kickat in hos er andra ibland.Här har hösten rullat på fort som bara den med jobb, plugg och lite ledigt emellan åt. I oktober var vi på en 5 dagars resa till Grekland och bara njöt med goda vänner och åt och drack gott. Jag har också fortsatt mitt nya liv som sockerfri och har så varit i snart ett halv år utan några problem, har inte haft något sug efter godis eller liknande så har jag även gått ner 8 kg bara med att ta bort socker, mitt nästa steg är att utesluta det vita mjölet mer eftersom det är den stora boven när det gäller blodsockerhöjning. Jag håller fortfarande på med mitt pluggande till inredare & homestagekonsult det går sakta men säkert fram åt även om det tar tid då jag inte har haft möjligheten med en ledig dag i veckan som jag hade i våras.
Iår skippar vi allt vad jul heter och har rest till Malta där vi nu befinner oss sedan i lördags, här ska vi bara vila, njuta av att ha semester och slippa julstressen så skönt i 2 härliga veckor. Vädret just nu är ganska blåsigt och det regnar till och från men det gör inte så mycket vi har turen att bo i en stor lägenhet med 3 rum och kök och kan laga all vår mat själva.
köks delen

ett av sovrummen med eget badrum

vardagsrummet

kvällsbild från balkongen

Så jag kommer att passa på att plugga lite då och då och läsa tidningar, gå promenader och åka på sevärd heter när vi känner för det.
Hoppas ni int stressar för mycket nu där hemma utan stannar upp och njuter av dagen och nuet också.
kram Annika