Saffranskladdkaka glutenfri

Hej!
Som jag berättat tidigare så kommer jag att lägga upp lite nyttigare recept här på bloggen som tex fika bröd och desserter som inte innehåller vitt mjöl eller vitt socker, och så även vegetariska rätter kommer att dyka upp här. Men självklart så kommer ett och annat inredningstips också dyka upp.

 Idag bjöd jag mina gulliga kollegor på jobbet på denna Saffranskladdkaka med sockerfri vitchoklad och grädde till.

     
      så här gör du den:
 • 1 kuvert saffran
 • 1 msk ljummet vatten
 • 100 g neutral kokosolja
 • 100 g sockerfri  vitchoklad
 • 2 ägg
 • 2 dl kokossocker
 • 2 dl mandelmjöl
 • 0,5 dl havremjöl
Sätt ugnen på 200 grader. Lös saffranet i vattnet. Smält kokosoljan den vita chokladen och blanda alla ingredienser i en matberedare. Häll smeten i en form med bakplåtspapper. Grädda i ca 15 min.
Lycka till !
Kram Annika

Kommentarer

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar