Rödbetsbiffar och nytt år!

Hej mina vänner!
Nu var det ett tag sedan jag var inne här och skrev, det har blivit nytt år och snart är januari slut. Det är inte heller långt kvar tills vi åker på en efterlängtad semester jag och maken. Har fått flera önskemål om att jag ska lägga upp recepet på det mina vegetariska rätter och sockerfria bakverk så jag ska försöka bli lite bättre på det. Jag hittar ibland på egna rätter eller hittar på nätet som jag ibland gör om så håll till godo mina vänner.

Dagens recept är Rödbetsbiffar med tzatsiki.


4 portioner

380gram kokta kikärtor
1 ägg
2msk majsstärkelse
1msk spiskummin
4krm salt
1krm svartpeppar
500gram förkokta rödbetor
ca 1/2 dl solroskärnor
1msk olja

skölj kikärtorna och mixa dom tillsammans med ägg,majsstärkelse och kryddorna till en slätkräm blanda i solroskärnorna mot slutet.
Riv rödbetorna och blanda ner det i kikärtsröran och forma till biffar. Stek i olja tills dom fått fin färg ca 4 min på var sida vänd då och då.
jag serverade dom med tzatsiki och matvete  och sallad.
Smaklig måltid!

Kommentarer