Chokladmousse på kikärtspad


Hej på er mina vänner!
Nu går vi mot ljusare tider när vi inatt ställde om klockan till sommartid, här hemma har det varit en lugn helg har inte känt mig helt på topp halsen svider och näsan rinner och ingen ork. Så igår var jag tvungen att muntra upp mig lite och kände för en choklad dessert, och hittade detta spännande recept och eftersom jag hade sparat kikärtsspade sen kakan jag gjorde till jobbet så var det bara att köra igång.

                    Recept på Kikärts chokladmousse 6 små portioner

  • 1,5-2 dl kikärtsspad (vätskan från 1 burk eller 1 förpackning)
  • 100 g mörk choklad sötad med stevia eller xylitol
  • lite honung eller agave för den som vill ha extra sötma
  • Vispa kikärtsspadet till ett hårt skum, tills det håller för att vända bunken upp och ner.
  • Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ned i kikärtsfluffet.
  • Kör ett tag till med elvispen för att återfå en bra mousse-konsistens.
  • Häll upp i skålar eller glas - ät direkt eller ställ i kylen och servera senare. Om du kyler den en stund blir moussen fastare och mer chokladpuddinglik eftersom att chokladen stelnar igen. Servera med färska bär eller hackade nötter.
  • Nu ska jag snart fixa lite middag idag blir det fyllda aubergine rulla i ajvarsås.
  • kram Annika

Kommentarer