Våren är nog på väg !

Hej på er i vår solen!
Ja då går påskens långledighet mot sitt slut, jag som hade sett fram emot en skön ledig helg blev i tisdags sjuk genom förkyld och lite feber men sedan i lördags så har det nu börjat bli bättre. Så mina fönster som jag hade tänkt tvätta får vänta till nästa helg. Så det har blivit mycket vila för min del och det är ju skönt det med. Vi har som vanligt gjort en massa goda maträtter som jag kommer att delge er . Jag har nu helt gått över till vegetarisk mat och äter nu endast ost , ägg och yoghurt från djurriket och det känns rätt för mig. Efter att ha sett en del dokumentärer på bla Netflix  om hur kött påverkar vår kropp och olika sjukdomar så får man sig en tankeställare , och dessutom så finns det så mycket goda rätter att gör som inte innehåller kött och vårt matkonto har faktiskt gått ner. Har blivit duktig på att ta tillvara överblivet ris, quinoa och bulgur som blir utmärkt bas i olika grönsaks biffar tex. Idag tänkte jag dela med mig av det vi åt igår från tidningen vardags vego.Ost schnitzel med hasselbacks potatis och ruccolapesto
8-10 st
380g kokta vita bönor
3 dl kokt kallt ris
2 dl riven ost
½ riven gul lök
1 ägg
salt, peppar
strödröd
rapsolja

Servering:
hasselbackspotatis
ruccolasallad
pesto

Gör så här
Skölj vita bönor och låt de rinna av, mixa sedan grovt, blanda med ris,ost,lök och ägg och kryddor. Låt smeten vila kallt i 15 min. ta ut och forma till biffar och panera i ströbröd låt vila kallt ytterligare 15 min stek sedan i massor av olja o smör

servera med tillbehören.

Nu ska jag ta och lata mig i soffan och invänta middagen som maken och sonen fixar idag då det är min födelsedag.
kram Annika


Kommentarer