Egen hudkräm "bodybutter"

Hej!
Att göra egna produkter av olika slag är något som jag tycker är jätte roligt, det kan vara egen havremjölk, smör, deo mm och nu senast har jag vispat ihop en egen bodybutter gjorde en för nått år sedan med bla kokosolja men den blev inte lika krämig som denna blev. Kanske beror det på att jag använde elvisp denna gång. Denna innehåller iallafall 3 ingredienser Sheasmör, olja och ekologisk konserverings medel sen kan man om man vill tillsätta valfri eterisk olja.

så här gjorde jag:

Vispa 100g shea smöret som är rums varmt till en fluffig massa med en elvisp några minuter, tillsätt sedan en valfri olja tex mandel, raps olja 30gram och vispa kraftigt en stund. Där efter tillsatte jag ett ekologiskt konserverings medel (några droppar ) och sist en doft olja som hette cool and clean. häll upp allt i en tätslutande burk och låt stå någon dag så att den får sätta sig.
Härligt att smörja in en torr vinter hy och torra fötter.
Den färdiga krämen


Detta använde jag

             Lycka till AnnikaKommentarer

Skicka en kommentar